14 Aralık 2010 Salı

Niçece

...

Her şey bir muammadır kadında ve her şeyin tek bir çözümü vardır onda: adı hamileliktir. Erkek kadın için bir araçtır: amaç daima bir çocuktur. Peki, kadın nedir erkek için? İki farklı şey ister sahih erkek: tehlike ve oyun. Bundan ötürü ister kadını, en tehlikeli oyuncak olarak. Savaş için eğitilmelidir erkek ve kadın da savaşçıyı dinlendirmek için: deliliktir bunun dışındaki. Fazlasıyla tatlı meyveler. Sevmez bunları savaşçı. Bu sebeple sever kadını; en tatlı kadın dahi acıdır zira. Kadın, çocukları erkeklerden daha iyi anlar, lakin erkek daha çocuktur kadından. Bir çocuk gizlidir sahih erkekte: oynamak ister. Haydi kadınlar, keşfedin bakalım erkekteki bu çocuğu! … ve itaat etmelidir kadın, ve bir derinlik katmalıdır yüzeyselliğine. Kadının ruhu bir yüzeydir, sığ sular üzerindeki oynak, fırtınalı. Erkeğin ruhu ise derindir, çağlar nehri yer altı mağaralarında: kadın onun gücünü sezer, lakin idrak edemez..
...

Şöyle buyurur divanenin teki : “insanlarla ilişki içinde olmak karakteri bozar. Hele hele o kişinin bir karakteri yoksa.”

Kimi kendini aradığı için gider yakınına, kimi de yitirmek istediği için kendini. Kendinize duyduğunuz kötü sevgi, zindana çevirir yalnızlığınızı.

"Tek Bir Şey Olabilmek, Tek Bir Şeye Varabilmek İçin, Çok Yerde, Çok Şey Olmak, Bu Bendeki Sağduyudur."

"Erdem Uyumuşsa Deha Zinde Kalkar."

”Hayat kendini yakmak ve buna rağmen ısınamamaktır” der kadim gevezeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder